Geitmyra inviterer barna til gratis arrangement

Vi inviterer store og små til førjulsstemning på Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo! Vi skal lage pølser, sylte, sennep og julekrydder. Ta med alle barna du kjenner! Åpen Gård er gratis og åpent for alle!

Saftig og smakfullt griseri

Vi skal ha helgrillet gris på tunet og dekke opp til barnas grisebord med mye godt å smake på. Voksne forbudt!

Ta med deg alle barna du kjenner på tidenes grisefest på Geitmyra matkultursenter for barn søndag 2. desember kl. 12-15!

Velkommen!

Tradisjonell julemat handler om å bruke hele dyret. Det blir mye godt å smake på og gøye og lærerike aktiviteter for barn. Tradisjonell julemat handler om å bruke hele dyret.

Arrangementet koster ingenting og er åpent for alle.

Julestemning på Geitmyra

Geitmyra jobber for at barn skal bli glade i mat som gjør dem godt! På Geitmyra er vi opptatt av å lære barn hvor maten vår kommer fra. Bærekraft, mangfold, økologi og ressurser er nøkkelord og grunnverdier i all undervisning og aktivitet.

Hvor kommer all den gode julematen fra?

Frysedisken, ferskvaredisken, nei da! Mange av de tradisjonelle julerettene og julepålegget har sitt opphav fra grisen. Griser som har levd et godt liv med romslig areal til lek og utforskning i gjørma. Et slikt griseliv gir grunnlag for topp kvalitet og smakfullt kjøtt.

Glad i griseri?

Glad i griseri? Kom på Geitmyra matkultursenter for barn, kjenn på innvoller og lær om grisens indre liv! Ta med alle grisungene du kjenner. Dette blir en grisemorro søndag!

Ingen jul uten lefsebuss

På Åpen gård får barna smake på sylte, sennep med syltet rødløk rullet sammen i grisegode lefser fra selveste Aulie Lompebakeri. Kom på grisefest påGeitmyra matkultursenter for barnpå søndag da vel!

Krydder i tilværelsen

Lær om krydder og knus din egen herlige kryddermiks til jul på Åpen gård 2. desember. Du kommer ikke sant? Ta gjerne med alle barna du kjenner!

Bli med å lage sennep

 Sennep er et av de eldste krydder som finnes i verden. Arkeologer har funnet sennep i egyptiske graver og historikere har lest om sennep i gamle indiske skrifter.

Den 2. desember lærer barna å lage sennep.

Vi lager pølser

Det er kjempegøy å lage egne pølser- særlig når man er flere sammen. Søndag 2. desember skal vi stappe i lange pølser. De fleste spiser kjøtt, men barn har ofte ikke et bevisst forhold til hvor maten vår kommer fra. Søndag inviterer vi derfor til Åpen gård - Hvor kommer pølsa fra?Vi skal lage skikkelig gode pølser, men også vise hvor fantastisk mye god mat som kan lages av hele grisen.

Geitmyra, vinner av Matprisen 2018!

Hurra!!

Geitmyra matkultursenter for barn vant Matprisen 2018 i kategorien barne- og ungdomsprisen! Hver dag jobber vi for å spre kunnskap om mat som gjør dem godt til så mange barn som mulig både i Oslo og i Ringsaker. Matprisen er en inspirasjon til å jobbe enda hardere for å realisere Geitmyra Kristiansand matkultursenter for barn i 2019.

Dette er matprisen

Matprisen ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, og gikk av stabelen for femte gang 19. november 2018. Matprisen eies nå av DebioInfo.


Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.


God tur til
Geitmyra!

Søndag 2. desember kl. 12-15