OMBRUKSUKA
I OSLO

Ombruksuka er en uke full av aktiviteter knyttet til ombruk, gjenbruk, matsvinn, reparasjoner, bytting, deling og sirkulære løsninger!

I løpet av uka kan du delta på en rekke ulike aktiviteter, slik som reparasjoner, gjenbruksverksted, byttedager,markedsdager, matreddedagen, upcycling, skattejakt og mye mer. Trenger du å få fikset sykkelen, eller hva med mobilen? Eller vil du kanskje lære mer om oppussing av gamle møbler eller gjenbruk av tekstiler?

Hva kan vi gjøre med byggsektoren for å gjøre den mer sirkulær, og hva skal vi gjøre med all plasten? Hvordan kan vi redde mat fra å bli kastet? Hvordan redusere overforbruk, og tilrettelegge for mer ombruk? Dette og mye mer skal vi utforske under uka!

Aktivitetene foregår rundt om i byen, slik som på minigjenbruksstasjonene, bibliotekene, Vollebekk Fabrikker, Bykuben, Lindeberglokalet, Aktivitetshuset K1, Friluftshuset, Bruket, Kulturhuset, Slurpen, Folk Oslo, Ingensteds, Oslo House of Innovation, Vippa, Trikkehallen på Kjelsås og hos Bymiljøetaten. På Haraldrud gjenbruksstasjon settes det opp ombrukstelt - med masse flotte møbler og ting til ombruk.

Bytteboder

Under Ombruksuka utforsker vi bytteboder! Visste du at det fantes tre bytteboder i bydel Sagene? Lurer du på hva som trengs for å begynne et byttebodprosjekt i ditt nærmiljø? Hvordan kan vi utvide byttebodprosjektet til flere steder i byen? Kom til Vollebekk Fabrikker og få svar :).


BLA I ÅRETS PROGRAM:

Vil du være med på skattejakt under Ombruksuka? Vi sjekker ut potensiale i ulike møbler, sorterer og vurderer materialene og utvikler ideer for hvordan disse materialene kan brukes om igjen :). Kom til Vollebekk Fabrikker!

Deichman Holmlia er med i Ombruksuka!

Der kan du få være med på åpent verksted med Byverkstedet lørdag 17.november, eller få fikset sykkelen din lørdag 17.november, onsdag 21.november eller lørdag 24.november. Visste du forresten at biblioteket på Holmlia har utlån av verktøy? Vi sees på Holmlia :)!

Ta med barna på syverksted på Deichman Bjerke under Ombruksuka! Relove holder verkstedet, og barna lærer å lage julepynt ved å bruke stoffrester og gjenbruk av andre tekstiler. Kom og ha det gøy på syverksted med oss!

DIVERSE AKTIVITETER


Deichman Lambertseter arrangerer bokverksted under Ombruksuka

Lekefix


Har dere en ødelagt leke som trenger å bli fikset, eller kanskje noen leker dere ikke bruker lenger? På Deichman Tøyen blir det lekefix og lekebytting under Ombruksuka!

Gratis kleshjelp


Under Ombruksuka kan du få hjelp til å fikse klærne dine, som for eksempel på Grønn fredag hos Lindeberglokalet! Åpent og gratis for alle

SUBHEADER COVER


God fremtid!

Ukesoversikt
Ombruksuka 2018