1. desember, kl. 13 og 15. desember. Søndag spilles

forestillingen kl.

Mini-Nøtteknekkeren
i Ridehuset

«Nøtteknekkeren» er elsket av publikum verden over og danset av Nasjonalballetten hvert år siden 1965. For mange blir det ikke jul uten og hver jul strømmer nærmere 30.000 barn og voksne til Operaen.

Hør et utvalg av satsene fra Tsjaikovskis fargesprakende og fantastiske suite arrangert for våre treblåsere av Øivind Westby. Skuespiller Ingjerd Egeberg binder musikkstykkene sammen og tar oss med inn i det vidunderlige eventyret hvor Clara sovner i juleselskapet og magiske ting begynner å skje.


JUL PÅ AKERSHUS FESTNING

Konsertene er tilknyttet arrangementet «Jul på Akershus festning». Før og etter konsertene er de mange ulike aktiviteter for barn og voksne rundt omkring på festningen. Informasjon om dette ligger her: www.julefestningen.no


Fri entré med billett.

Dørene åpnes 30 minutter før hver konsert.

Varighet ca 1 time.


DIRIGENT

Max Artved er professor i kammermusikk ved Det Konglige Danske Musikkonservatorium i København og var tidligere solooboist i Danmarks Radiosymfoniorkester. Ved flere anledninger har han vært solooboist med Oslo-Filharmonien. I februar gjestet han oss i forbindelse med konserten «Treblåsaften».


Ingjerd Egeberg ble uteksaminert fra Statens teaterhøgskole i 1994. Hun har jobbet som skuespiller ved Hålogaland Teater og Rogaland Teater, hvor hun også var teatersjef. Nå er hun ansatt ved Nationaltheatret. Hun har hatt roller i TV-serier og filmer, sist i Hollywood-produksjonen Downsizing. I august var Ingjerd med oss som Peer Gynt under "Høgfjellskonserten" vi spilte på Rondablikk Høgfjellsscene.