INTERVJU

Kvalitet til
husets hjerte

Din drøm - vårt ansvar

Med tretti års garanti og tjue års suppleringsgaranti er produkter fra Huseby i en klasse for seg.

– Det sier noe om kvaliteten på kjøkkenet du kjøper når vi garanterer for det i tretti år, sier Kari Huseby Simonsen, senterleder på Huseby kjøkkensenter i Våle.

Hvem blir intervjuet?

Intervjuobjekt: Kari Huseby, senterleder Huseby Kjøkkensenter i Våle, Vestfold


Intervjuer: Randi Nørstebø/Vestfoldguide


Intervjusak: Hvordan klarer Huseby med norskproduserte møbler å overleve i et stadig tøffere møbelmarked med internasjonale giganter? Billig arbeidskraft mot ekte håndverk gjort i utførelse av nordmenn på fabrikk i Vestfold, Norge. Er det mulig å overleve på kvalitet alene, og det i et marked som allerede leverer bra varer til en lavest mulig pris?

Bruk og kast...

Men garantien til Huseby sier også litt om hva de mener om vårt bruk og kast-samfunn. For nordmenn er europamestre i oppussing. I 2017 pusset nesten 185 000 husstander opp kjøkkenet sitt her til lands. Det betyr at vi skifter kjøkken hvert 14. år i snitt i følge Prognosesenteret. Det er kanskje ikke helt nødvendig?


Den viktig analysen

Når du kommer til kjøkkensenteret i Våle vil interiørselgerne hjelpe deg til å finne den beste kjøkkenløsningen for deg og dine. De vil da sette i gang med den aller viktigste jobben; Behovsanalysen!

– Når kunden komme må vi hjelpe de å finne ut hva de ønsker. Man må gjøre et godt arbeid for å finne den beste løsningen for kundene. Hva vil han eller henne? Vi spør for eksempel: Hvor mange bor i huset? Er dere glad i å lage mat? Er det utsikt? Hvor stor plass har dere? Kanskje dere vurderer å slå ut en vegg for å få enda større plass. Har dere hund, feks. Hva har dere i budsjett?


Det må være funksjonelt

– Vi er veldig opptatt av konsekvensanalysen for å finne den beste løsningen. Er det kunden ønsker, gjennomførbart. Og er det praktisk? Et kjøkken skal se tiltalende ut, men det funksjonelle har stor betydning. Da blir kundene meste fornøyd på sikt, sier Kari Huseby Simonsen.


– Vi kan mye om psykologi og vi kan mye om farger. Vi hjelper kunden til å finne ut om de ønsker det tradisjonelt eller moderne. Vi ønsker å ha det lunt rundt oss her i Norge. Vi tar en kopp te eller et glass vin og tenner et lys eller fyrer opp i peisen.

Med det store utvalget vårt, er analysen i forkant viktig. Vi kan levere alt fra det ultramoderne til det bonderomantiske, forteller Huseby Simonsen.

"Kjøkkenet er et sosialt sted. Og sjansen er stor for at du har spist frokost på et Huseby-kjøkken."

KARI HUSEBY


Husets hjerte

Kjøkkenet har blitt et av husets viktigste rom, om ikke det aller viktigste. Her samles ofte hele familien til alt som skal skje på hverdagen. Kjøkkenet er husets hjerte. Det er der det pulserer i uka og familien samles. Ungene sitter kanskje ved bordet og gjør lekser. Når helgen kommer, kan venner ta et glass vin ved en øy eller en barløsning, mens vertene lager maten. Kjøkkenet er et sosialt sted. Og sjansen er stor for at du har spist frokost på et Huseby-kjøkken.

Kjøkken, garderobe, og bad

Huseby kan levere skap til alle rom. Du kan for eksempel få levert garderobe på soverom og i gang, og du kan få vaskerom med funksjonelle løsninger. Huseby kan også levere stueskap og TV-benker, og ikke minst møbler til baderommet. – Vi er en totalleverandør på kjøkken, garderobe og bad, slår Huseby Simonsen fast.


Supplerer gamle kjøkken

– Trenger du deler til ditt «gamle» Huseby-kjøkken, hjelper vi deg gjerne, for vi har hele 20 års suppleringsgaranti, forteller Kari Huseby Simonsen. Det gjør at du kan bestille en ny enhet til kjøkkenet ditt flere år etter at du handlet det. Dette gir kundene våre en ekstra trygghet.


– Plutselig skal du ommøblere litt i huset ditt. Kanskje du bestemmer deg for å ta en vegg eller gjøre andre endringer, slik at du trenger flere eller andre enheter til kjøkkenet. Da vil du sette pris på at vi kan skaffe det du trenger i den serien du har på kjøkkenet, forklarer Kari Huseby Simonsen.


Tar andeler på proffmarkedet

Huseby har fra gammelt av vært regnet for å være et varemerke som koster litt. – Men kundene blir overrasket når de får et tilbud fra oss, forteller Huseby Simonsen, og leger til at de har enda flere valgmuligheter å tilby kundene:


– Huseby har nå to kjøkkenserier. Den ene møbelserien bygger på den samme lesten som bedriften har gjort i alle år, med heltre bøkeskuffer og ekstra høy standard på dempingen av dører og skuffer.


Men Kari Huseby Simonsen vil gjerne slå et slag for bedriftens nye, litt rimeligere serie, Agil.


– Denne serien får du i ni forskjellige modeller. Sju av de kan lakkeres i 10 ulike standardfarger uten tillegg i prisen, forteller hun, og legger til: – Ikke for det. Hvis det er en spesiell farge du ønsker deg så ordner alltid Huseby det kunden vi ha. Vi lakkerer akkurat det du vil. Ferrari-rødt kjøkken? Klart vi fikser det!


Etter lanseringen av Agil har Huseby fått en mye lengre prisskala. Nå er de konkurransedyktige på lavere prisklasser og tar stadig nye andeler av proffmarkedet. Agil-serien har også 30 års garanti.


– Men flatpakket vil du aldri få hos oss, smiler Huseby Simonsen.


Kjøkkensenteret gjør det enklere å velge

I kjøkkensenteret i Våle er det alltid mye å gjøre. Det er flotte omgivelser for de som tar turen opp de få kilometerne fra E18.


– Vi har hele Vestfold som kundekrets. Vi slipper kunder som går forbi med kopi i lomma og bare ber om å få et pristilbud. Det er ikke slik vi ønsker å jobbe.


Vi ønsker at de kundene som kommer har en litt annen tankegang i forhold til å kjøpe kjøkken, forteller Kari Huseby Simonsen.


De som tar turen til Våle er heller sjelden på vindusshopping: – De som kommer hit er veldig målbevisste. De skal i alle fall ha kjøkken og er interesserte i hva vi har å tilby.

– Vi får nye farger i sortimentet hvert år. Vi kan godt lage fancy farger, men vi anbefaler kanskje likevel å ikke gå for en døgnflue. Et Huseby-kjøkken skal vare lenge, så tenk tidløst og gjøre «sprellene» på andre måter som tapeter, fliser eller tekstiler, råder hun.


Et nytt kjøkken skal slettes ikke være kjedelig, understreker Kari Huseby Simonsen; men det skal være gjennomtenkt. Det hjelper vi deg med!

Om Huseby AS

* Har over 40 års erfaring med produktutvikling og kjøkkenproduksjon.

* En av Norges største kjøkkenprodusenter, hvor kvalitetskjøkken produseres med kjærlighet til faget på 20.000 kvm i Våle i Vestfold.

* Svenheim Holding er eier (morselskap) og Huseby AS sammen med Svenheim Møbelindustri (kontormøbler) er datterselskaper. Huseby Kjøkkensenter er 100% eid av Huseby AS.

* Det er totalt tre Huseby Kjøkkensenter, avdeling: Våle, Sandnes, og Gjøvik.

* Vel 20 øvrige frittstående forhandlere fra Trondheim og sørover.