SANGEREN FORTELLER SELV


En sommer er aldri over

Louis
Jacoby

“Skjærgårdstrubaduren og ølhunden, Louis Jacoby, på Galeien igjen.”

SOMMERPROGRAMMET


Mange konserter langs Vestfoldkysten i sommer

Skjærgårdstrubaduren i Ula i Larvik – er fastboende i den gamle loshavna rett inn for Svenner fyr året rundt. Her henter han inspirasjon til viser han stadig drysser ut av ermet. Slikt har det blitt Prøysenpris, Ølhundpris og Herman Wildenveys poesipris av. Og det blir

mye Vestfold på programmet i år.


Det er rart med tradisjoner, sier trubaduren med gull i røsten og sølv i håret. I årenes løp har enkelte scener blitt favoritter som jeg gjerne besøker i løpet av sommeren.


Min gode venn og makker, Lars Martin Myhre, og jeg har bidratt til en egen tradisjon i Åsgårdstrand der vi har holdt konserter i mange, mange år på den gamle Rådhusplassen. Vi utgjør «Sommerkameratene» og i år kommer vi dit den 27. juli.


Bildetekst: Lars Martin Myhre og Louis Jacoby – to sjelefrender i ord og toner. Møt dem i Vestfold i sommer.

VI ANKRER OPP I HAVNA


Vi to har fartet mye rundt sommerstid både sammen og hver for oss, og i år har vi innledet

et stort og spennende samarbeid med fantastiske Havna Hotel Scandic på Tjøme.


Der holder vi konserter 30. juli samt 1. og 2. august. Her kan folk også komme sjøveien, ta et bedre måltid og gjerne overnatte. Dette gleder vi oss enormt til og håper på fulle hus og at dette skal bli enda en ny tradisjon. En bedre kopling av sted og tematikk, skal man lete lenge etter.

Visesangeren Louis Jacoby på Midtåsen i Sandefjord under festivalen GITKAM i 2015.

Galeiscenen i Stavern

Jeg kan nesten ikke huske at jeg ikke har vært på Galeiscenen i Stavern, sier Louis Jacoby.

Det betyr egentlig at jeg husker litt dårlig – for i fjor hadde jeg fått virus på stemmen og

måtte avlyse alt. Men i år er jeg tilbake 18. og 19. juli. Dette er en fantastisk intimscene hvor

jeg stortrives.


I år gleder jeg meg til å presentere masse nye låter. Det er alltid like spennende. Visa «Litt

gammal» er blitt en radiohit ut fra en enkel direkteinnspilling i NRK. Men jeg går i studio med Lars Martin i juni for å lage nytt album. Der blir den med. Som arrangør og produsent får han fram det beste i meg. Det er han som er musikeren og den store komponisten av oss to.


Jeg er 50% tekstforfatter, 25% komponist, 20% sanger og 5% gitarist. Det blir 100% trubadur. Men mye av moroa ligger i mellomstikkene og kåseriene. Det er moro når publikum ler slik at jeg må le av dem. Da har vi det gående.

“Håper bare det er vindstille og sol på fridagene så jeg kan nytedet livet jeg synger om og fleiper med. Jeg bare MÅ ut i båt!”


Etter å ha delt scenen med Odd Børretzen et par ganger, skjønte Louis hvilken ideell blanding viser og kåserier var. Og som den skrivende mann han er stømmet det raskt muntre kåserier fra hans Mac-tastatur – og publikum lo.

Scener med fantastisk miljø

En annen favoritt jeg har er Bakgården i Sandefjord. Dit skal jeg den 8. august. Og en annen drøm av en scene med et fantastisk miljø er Vatnås kirke i Sigdal. Dit skal jeg tilbake den 29. juli, og gleder meg vilt. Dessuten spiller Lars Martin og jeg i Holmestrand den 14. juli.

Inniblant så kommer alle de private oppdragene som det stadig blir flere av – jubileer, feiringer, sommerselskap og ikke minst næringslivs-events tidlig og sent i sesongen. Det blir en hektisk sommer. Håper bare det er vindstille og sol på fridagene så jeg kan nyte

det livet jeg synger om og fleiper med.

Jeg bare MÅ ut i båt!


Følg med på Facebook

Nesten 20 000 følger meg på Facebook, og der kommer all info om billetter osv. Som oftest ligger konsertene på Ticketmaster.no. Gleder meg til å møte publikumet i Vestfold. Har litt å ta igjen etter fjorårets sykdom. Lover masse latter og en tanke vemod. Det er i dette spennet

jeg trives best, avslutter Louis Jacoby.