Aktuelt

Skjærgårdshotellet Hvaler Gjestgiveri klar for ny sommer

Tekst: Visit Hvaler | 2 min lesing

Artikkel under produksjon

Vinteren 2018, på skrivebordet til gjestgiver Elgheim, ble prosjekt "skjærgårdshotell" satt i gang. På en tur inn i de svenske skoger en helg i februar, drodlet herr og fru Elgheim om ideer og planlegging av en liten fornyelse av gjestgiveriet.

Som gjestgiveriet beskrev selv på sin Facebook-side; Badehotell i ordets rette forstand, slik som det så ut i gamle dager med kurvmøbler og et lite bibliotek, med blomstrete kopper og blafrende gardiner i sommerbrisen. Vi tror det kan bli fint. Og med litt utskifting av møbler på soverommene blir det samme stemning der - det blir en liten drøm å legge seg i slike omgivelser!

Det er på en måte et identitetsnavn vi har assosiert gjestgiveriet med i alle år.- Visit Hvaler

I mai ble ideene en realitet, og det ble markert i pinsen med åpning av skjærgårdshotellet Hvaler Gjestgiveri, og det var på tide. Det er jo på en måte et identitetsnavn vi har assosiert med gjestgiveriet i alle år. Gjestgiveriet er det eneste hotellet på Hvaler, og det er jo bare helt riktig å knytte Hvalers hovedidentitet, skjærgården, med hotellet Hvaler Gjestgiveri samt at stilen og måten stedet drives på passer utmerket til det nye profileringsnavnet.

Det er ikke det at hele bygningsmassen har blitt oppusset, men noen av rommene og lokalene har fått en liten fornyelse. Stuen som er en del av restauranten har blitt et svært så hyggelig oppholdsrom med nydelige detaljer på interiør og møble. I enden av stuen står en stor bokhylle bugnende av litterære perler, og dette frister til å sette seg ned og lese en bok i et fredlig og harmonisk miljø.Stuens hjemmekoselige stil bringer fram den gode følelsen av å være på besøk hos noen venner i deres private bolig.

Les her hva Hvaler Gjestgiveriet skrev så godt på sin Facebook-side om fornyelsen av stuen:


Da er vi endelig ferdige med Stuen, møbler er på plass, lysestaker, lamper, bilder, tepper, og ikke minst; bøker! Kokebøker, reisebøker, kunstbøker, romaner, diktsamlinger, krim og barnebøker, nå er det bare å velge bort telefonen en liten stund og kose seg med en bok når dere kommer på besøk! Vi takker familien Hagerup, Yngvar Nilsen, familien Fougner og familien Sørensen for milde bokgaver! Og takk til Wiik og Walsøe for pene vaser! God søndag og hjertelig velkommen til Skjærgårdshotellet på Hvaler!