INTERIØR

MED STUE I
SKJÆRGÅRDEN


Gyllengul kvist og mørke rom


Ute råder vakre fargepaletter fra himmel og hav, inne hadde tilværelsen bokstavelig talt mørknet.


Sommerhytta ligger idyllisk til, på toppen av svabergene med utsikt over skjærgården. Stort nærmere kommer man ikke sjøen uten å bli våt på tøflene. Beliggenheten gjør at den tar inn alle himmelens og sjøens fargenyanser fra flere kanter, så det ble feil at stuens tak og vegger var gulnet. Selv ikke de store vinduene mot sjøen var noe særlig til hjelp, og rommet fremstod som mørkt og noe dystert.

Alt treverk var gyllengult med mye kvist, og rommet virket mørkt til tross for alle vinduene.

Det er utrolig hva overgangen fra mørkt og gult til hvitt og blått har gjort, både estetisk sett og for opplevelsen av å være i rommet. De malte flatene fremhever fargene og naturen ute – den flotte utsikten kommer enda bedre frem. Det ble valgt hvit, blank maling i taket, for å reflektere mest mulig lys.

Gode forandringer


Utgangspunktet for fargevalgene er himmel, hav, svaberg og den blå sofaen. Valget falt på lyse, gråblå vegger – en nydelig farge, både til de stoppede møblene og det bare treverket.


Møblene er beholdt, og samtlige endret karakter da de fikk lysere omgivelser.


Det er langt mellom den mørke atmosfæren som rådet, med fiskegarn og gulnede vegger, og den sommerlige stuen med maritimt preg man møter nå.


I familien er det bare store smil å spore, og stor lykke over de gode forandringene!

Møblene er de samme, og ble mye klarere i fargene da de gule omgivelsene ble borte. Hvitmalte vinduer slipper inn og reflekterer lyset mye mer enn tidligere.

Gangen fikk også være med

Gangen mellom stue og soverom er veldig synlig fra stuen, så det var naturlig å ta den med i samme slengen. Den fikk samme veggfarge, mens lyset fra vinduene og refleksjonene fra sjøen gir inntrykk av at fargene er forskjellige. Taket er malt hvitt også her, noe som virkelig ga gevinst i det smale rommet.


Tekst: Trine Midtsem/ifi.no // Bilder av: Jan Larsen/fii.no