Hva bør du velge av bredbånd eller mobilt bredbånd?

Problemfri surfing?

Hvilken tilbyder leverer beste tjenste på Vestfoldkysten?

Hvem leverer beste netthastighet i Vestfold-skjærgården?


Det finnes vel en romantisk illusjon om at på hytta der holder vi oss unna alle digitale duppedingser, og at elektronisk kommunikasjon får til nød være telefonen. Glem det!

Det er jo nettopp når vi har fritid at vi også har tid til å nyte lesing på nettbrett og mobil.


Tenk så deilig det er å legge seg godt til rette i hengekøyen for bare å slappe av med nyheter og underholdning. Vår nye digitale hverdag gir oss fantastiske muligheter og valgfrihet, men i hverdagens kjas og mas så brukes også våre elektroniske hjelpemidler som nyttig arbeidsverktøy og en rekke pliktoppgaver blir utført på de ulike plattformene daglig.


På vårt kjære feriested ønsker vi ikke å ta med oss alle daglige jobbplikter, vi ønsker noen fortjente og ubekymrede sommerdager. Så lenge nettbruken ikke går på bekostning av sosialt samvær og familieliv, så vil vi tro at bruk av internett kan kalles god kvalitetstid på hytta.


I dag er dekning og hastighet på det mobile bredbåndet så høyt at man via mobiltelefonen har tilgang til internett over alt.

Herlig morgenstund i skjærgården, lenge før andre har stått opp.

Bruk av internett på hytta noe vi ser på som virkelig god kvalitetstid, og når mange samtidig i ferien vil ha denne kvalitetstiden, så går det kraftig utover hastigheten på det mobile bredbåndet.


Barna er vokst opp med nettbrett og vant med å laste ned filmer, spill og annen underholdning. Plusser man på med allall internettaktivitet fra de voksne, så vil det i områder med stor tetthet av fritidsboliger gå utover hastigheten på båndbredden til internett i høysesongen. Da går det så tregt på nett at det er vanskelig å surfe seg videre.

Alle abonnementer av mobilt bredbånd har tildelt en viss mengde data hver måned. Overskrider de dette må de kjøpe inn ekstra datapakker til en høy pris. Datakvoten blir fort brukt opp ved strømming av nett-tv eller musikk.

En kveld med strømming fra TV-kanaler, en lang filmkveld eller en dag i solen med musikk strømmet fra internett, er nok til at den månedlige datakvoten brukes opp. Etter at datakvoten er brukt opp kan du knapt lese e-post og slik vil det vare til neste termin starter, om du da ikke betaler for oppgradering av kvoten du har på antall gigabytes i måneden. Dette problemet vil du ikke oppleve om du har vanlig bredbånd, men med mobilt bredbånd og den stadig økende bruk av mobiltelefon så kan enkelte områder oppleve belatning med treg hastighet om mange er surfer samtidig.


Vestfoldguide skal sjekke dette ut. Er det mulig med bredbånd på alle øyene. Er det fremover bedre å stse på mobilt bredbånd med at prisene blir bedre for datakvotene som blir større og større? Hvilke av tilbyderne har den beste hastigheten og tilbudet til deg.


Artikkel under utvikling - du kan lese den ferdig når første utgave av Vestfolds nye magasin som lanseres ved sankthans.