Helsehjelp i ferien?

Trenger du rask og effektiv helsehjelp i ferien? Volvat Medisinske senter i Fredrikstad har sykehusgodkjenning og er ISO-sertifisert. Vi har alle ringt fastlegen og ønsket en snarlig time, men første ledige time er først «torsdag om 3 uker».


Kanskje har du blitt akutt syk på hytta og har dårlige minner om lange timer med venting på legevakten. Det er her Volvat har sin styrke med time på dagen.


Velkommen til Volvat Fredrikstad

Du merker det allerede når du går inn dørene på Volvat Medisinske senter på Værste-området vis a vis Fredrikstad Stadion. De ansatte lever og ånder for mottoet: Alltid til hjelp.

Alltid til hjelp!

I de moderne lokalene over to etasjer finner du ortopeder, gynekologer, nevrolog,

allmennpraktikere, plastikk-kirurg, fysioterapeut, psykolog, hudlege og øre-nese-halsspesialister – ja, alt helsepersonell du kan tenke deg.


I tillegg har de egen håndkirurg, øyelege, barnelege, revmatolog, gastroenterolog, indremedisiner, urolog og proktolog.


Det tilnærmet komplette helseteamet ved Volvat Fredrikstad, jobber tett sammen for å gi deg som pasient den behandlingen du trenger, ventetiden er kort og du trenger ingen henvisning.

- Ja, vi strekker oss langt. Hos oss garanterer vi at du får time hos allmennlege samme dag som du kontakter oss, hvis du ringer før klokken 10. Og når du er innenfor

dørene får du den hjelpen du har behov for, enten du har vondt i en skulder eller trenger gynekolog, forteller Monika Tetzlaff, daglig leder ved Volvat Fredrikstad.


- Vi følger pasienten fra du kommer til du er ferdig behandlet, eller

klar til å dra hjem. Og vår ISO-sertifisering er et kvalitetsstempel som vi er stolte av,

sier daglig leder Monika Tetzlaff.


Bildet under/til høyre: Monika Tetzlaff, daglig leder ved

Volvat Medisinske Senter Fredrikstad


“Du kan komme til Volvat med alle typer problemstillinger. Som f.eks. smerter, feber, hoste, infeksjoner”

Alle behandlinger

Allmennlege


I tredje etasje – med egen ventesone, kaffetilbud og to hyggelige ansatte i resepsjonen – jobber allmennlegene og gynekologene. I alt fem allmennleger er tilknyttet senteret. Joar Palmås (bildet til venstre/ovenfor) leder avdelingen, men når vi besøker dem er det Annette Marthinsen som er på vakt.

Vi hjelper deg med både nyoppståtte og langvarige plager. Allmennlegen utreder, behandler og gir oppfølging.

På det store kontoret, med den litt overfylte kontorpulten, gjør hun sine vurderinger før du eventuelt sendes til spesialist. I tillegg brenner hun for bedriftshelsetjeneste, men det tror hun ikke hyttefolket er interessert i når de har ferie.

- Vi løser det aller meste hos oss, men siden vi har et stort antall spesialister på huset er det enkelt å få hjelp av dem. Vi samarbeider tverrfaglig og tett, noe som er til stor fordel for pasientene, sier Marthinsen.

Når hytte- og båt-turistene henvender seg til Volvat er det som regel at de trenger hjelp med akutte skader som sår og infeksjoner. I tillegg vil enkelte benytte ferien til å utrede og få hjelp med plager de har hatt over tid.

Barnelegene tar alle typer problemstillinger som f.eks. feber, hoste, ørebetennelse, halsbetennelse, infeksjoner, magesmerter.
“Hos oss kan du raskt få time. Uansett hvilke symptomer, plager, smerter eller bekymringer du har, vil du få god hjelp av våre erfarne leger.”

Ortopedisk avdeling


I etasjen under sitter ortopedene – fire i alt – og lenger inn i gangen finner vi tre moderne operasjonsstuer på rekke og rad. Her utføres blant annet hofteproteser som dagkirurgi.


I tillegg betjener ortopedene pasienter med skulderplager, kneproblemer, hånd- og fotlidelser og ryggsmerter. Avdelingen har til og med egen håndkirurg.

“Ortopedi er den delen av medisinsk virksomhet som tar seg av plager i muskel-skjelett systemet i kroppen. Ortopeder er kirurger av utdannelse som undersøker, diagnostiserer og behandler skader og plager i muskel-skjelett systemet.”

- Vi har spisskompetanse innen flere områder som korsbåndskader, menisk og

skulderskader. Vi garanterer at du kommer til en spesialist og at du følges opp av

samme lege hele veien. Du slipper å fortelle din sykehistorie mer enn en gang, sier

ortoped Jonas Bjørdal.

Vel inne på den ene operasjonsstuen – ferdig vasket og skiftet – viser han hvordan stuen

fungerer. Med store lyskastere i taket og operasjonsbenk midt på gulvet, behandler de

feriegjester og andre for akutte skader og kroniske plager.

- På langt nær alle havner på operasjonsbordet. Vi ønsker – så langt det lar seg gjøre –

å unngå det. Men i enkelte tilfeller er operasjon nødvendig og best, sier Bjørdal.

“Jeg hadde vel trodd at jeg skulle bruke lengre tid på å komme meg etter operasjonen!”

Ordene tilhører Tove Lill Olsen som var på beina bare noen timer etter hofteoperasjonen. Sammen med Anne Sofie Andersen, Hanne Rikke Jørns og Pål Kristiansen gjennomgikk hun nylig proteseoperasjon ved Volvat Fredrikstad etter den såkalte CAPIO-modellen.

Som første private helseaktør i Norge har Volvat Medisinske Senter mulighet til å operere protesepasienter med hjemreise samme dag.

Se informasjonsfilm om ortopedisk dagkirurgi ved Volvat her:

Kort fortalt er CAPIO-modellen en kombinasjon av «moderne medisin», mini invasiv kirurg i kombinasjon med god oppfølging fra støttepersonell i alle ledd. Med “mini invasiv” menes en type operasjon som er mer skånsomt mot vev og muskler. I våre nye moderne lokaler har vi lagt til rette for slik type kirurgi. Vi har dedikert personell som følger pasienten gjennom hele behandlingsløpet. Kjente ansikt er trygt og godt for pasientene våre.


Skader og lidelser i muskel, ledd og skjelett er plagsomt i hverdagen og kan føre til langtidssykefravær - og i verste fall uførepensjon.

Behandling etter satt diagnose kan i mange tilfeller starte varsomt med øvelser, piller, injeksjoner, men av og til må kirurgisk inngrep til for å rette opp i feil og skade.

FysioterapiOrtoped Jonas Bjørdal og de andre ortopedene jobber nært med Volvats fysioterapeuter. I ferietider kommer det flest pasienter med akutte skader eller overbelastningsskader. I tillegg ønsker mange å benytte ferien til å få bukt med kroniske lidelser.


Fysioterapeut Axel von Bergen bekrefter at de mottar pasienter både med kroniske og akutte smerter og skader.


- Vi jobber mye med å utrede smerter for å finne årsaken til plagene. Vi benytter også diagnostisk ultralyd som gjør at vi kan kombinere funn fra bildene med undersøkelse.


Hvis det er behov, tilbyr vi også ultralydveiledet injeksjonsbehandling. Det gjøres i samarbeid med lege og vi samarbeider tett med ortopedene, sier Bergen.

Få med et sammendrag av skaden til oppfølging hjemme

Feriegjester som har behov for å fortsette behandlingen når de kommer hjem, får med egen epikrise (et sammendrag av din skade) med utredning og forslag til videre behandling. Denne kan du gi til fysioterapeuten og legen du benytter hjemme. Bergen mener det kan være en fordel både å utrede samt starte behandling i ferien.


- Du har da en pause fra jobb-belastningen, og kan konsentrere deg om å bli bedre. I tillegg kan det være smart å få en ny vurdering av smerter du har slitt med over tid. Kanskje vi finner løsninger du ikke har fått før, sier Bergen.


Gynekolog

Også gynekologene – innerst i kontorene i tredje etasje - mottar pasienter som ønsker å

bruke ferien til rutinekontroll. I tillegg tar de selvsagt i mot pasienter med akutte problemer.


Gynekolog Anne Grønmark småsnakker med pasientene på venterommet samtidig som hun

sjekker timelistene.

Bedre tid i ferien til en rutinesjekk

Gynekolog Anne Grønmark småsnakker med pasientene på venterommet samtidig som hun sjekker timelistene.


- De fleste har bedre tid i ferien, og det kan derfor være praktisk å ta rutinesjekk som livmorhalsprøve eller vanlig gynekologiske undersøkelser, sier Grønmark.


De fleste feriepasientene hun – og de tre andre gynekologene møter – har som oftest blødninger i forbindelse med graviditet eller soppinfeksjoner.


- Hvis du bytter partner, kan det også være klokt å sjekke om du har fått en kjønnssykdom, sier Grønmark.

Se full oversikt på hva Volvat tilbyr

Volvat Fredrikstad finner du i det nye Helsehuset på Kråkerøy rett overfor stadion. Her finner du et moderne medisinsk senter med egen sykehusenhet og mange medisinske spesialiteter.

Lett tilgjengelig beliggenhet for hyttefolket og feriegjestene

Daglig leder Monika Tetzlaff og resten av gjengen på Volvat i Fredrikstad – er stolte over minisykehuset de har etablert. De er der for lokalbefolkningen, hyttefolk og feriegjester.


- Vi er et sykehus for alle. Hyttefolket og feriegjestene er viktige for vår region, og da skal de selvsagt få et fullverdig helsetilbud, når de har behov, sier Monika Tetzlaff.


Volvat Medisinske senter har åpent hele sommeren. Du kan bestille time enten ved å ringe

eller klikke deg inn på volvat.no.

Her finner du Volvat

Volvat Fredrikstad finner du i Helsehuset på Kråkerøy rett overfor stadion. Her finner du et moderne medisinsk senter med egen sykehusenhet og mange medisinske spesialiteter.


Se kart nedenfor.

V