GUIDET OMVISNING I OSLO

DET GAMLE OG NYE

Visste du forresten at fra her bildet er fotografert skuer vi utover et område med omtrent 10 000 års Oslohistorie?

Trodde du at du var godt kjent?

Oslos utseende er i sterk endring. De siste 15 årene har Oslo gjennomgått enorme forandringer. Fjordbyplanen ble vedtatt i 2000, og er Oslos største byutviklingsprosjekt i nyere tid. Enten du har vært Osloborger hele livet eller om du er nykommer, så vil du ha stor glede og nytte av å være med på denne innholdsrike og informative turen.

Program lørdag 9/11


Bli kjent med byen på nytt

Vi møtes utenfor inngang til Thon Hotel Opera kl. 10:00. Vi skal innom en rekke attraksjoner i løpet av dagen og en turbuss frakter oss komfortabelt mellom severdighetene. Personlige eiendeler og klær kan ligge ombord i buss gjennom hele dagen.


Dyktige guider tar med oss på omvisning ved hver attraksjon vi besøker.

Omtrent kl. 13:00 får vi en enkel og deilig lunsj som er baguett, hvetebolle, pose med nøtter/tørket frukt, og en flaske vann. I tillegg serveres kaffe.


Vi ser an vær og vind, men i utgangspunktet har vi tenkt å ta lunsjen utendørs på Akershus festning. Middag får vi servert ca. 17.30 på restauranten Goat. Etter endt måltid frakter bussen oss tilbake til Thon Hotel Opera, og ankomsttid hotellet er ca. 20:00. Les mer om programmet nedenfor.

REISEPLAN

  • Bjørvika. Vi vandrer gatelangs mellom futuristiske bygninger. Vi ser på arkitektur, vi får siste nytt om planene videre i utbyggingen. Vi blir kjent med bydelens attraksjoner og kulturliv. Mens vi fortsetter vår vandring på moderne allmenninger, langes elvebredder og på brygger så får vi også formidlet 10 000 år med Oslohistorie.


  • Ekebergskråningen. Utsikt, perspektiv, helleristninger og kulturminner.


  • Akershus festning med en spektakulær vandreforestilling. Vi får servert en enkel lunsj før vi starter vandringen.


  • Damstredet. Se bildet nedenfor som taler for seg selv.


  • Vigelandsanlegget i Frognerparken. Skulpturene, parken, Gustav Vigelands liv og virke.


  • Velkomstdrikke, forrett, hovedrett, og dessert på restauranten GOAT som ligger på Skillebekk.


  • Etter måltidet transporter bussen de som vil tilbake til oppmøtestedet Thon Hotel Opera. På gjensyn.

1. BJØRVIKA
Hvor ble det av
høyhusrekken Ba
rcode?

Det siste bygget i den ikoniske høyhusrekken stod ferdig i 2017. Selv om Oslo-befolkningen har sett skylinen på avstand, er det fortsatt mange som ikke har opplevd området på gateplan.

Det nye Munchmuseet dominerer i dag havnen i Bjørvika. "Skylinen" Barcode var i mange år symbolet på Oslos moderne utvikling, men hvor har den blitt av? Svaret får du på vandringen.Tyvtitt

Våren 2020 åpnes dørene til det nye Munchmuseet i Bjørvik. Sammen med det nye Munchmuseet er byggingen av hovedbiblioteket Deichman Bjørvika kommunens største satsing på kulturbygg i vår tid. Bygget skal stå ferdig ved utgangen av 2019, og biblioteket åpner for publikum i 2020.

Operaallmenningen bygges i disse dager foran det nye Deichman og mellom Operaen og Oslo S. Dette blir den største allmenningen i Bjørvika med et stort vannspeil om sommeren som gjøres om til skøytebane om vinteren.

2. Ekebergskråningen

ELDSTE DEL AV OSLO

Mange av fortidsminnene i Ekebergskråningen er såkalte oldtidsminner. De eldste skal ifølge Riksantikvarenvære rundt 10 400 år gamle.

Festning, slott, og kulturperle

3. Akershus festning

Akershus festning har vært sentrum for nasjonens vekst og utvikling gjennom 700 år. Den har i dag status som nasjonalsymbol.

Gripende vandreforestilling

Vi har vært så heldig å få Ross Kolby til å ta oss med på en fantastisk vandreforestilling på Akershus festning.


Gjennom syv stopp levendegjør han sentrale hendelser fra 2. verdenskrig - sett gjennom øynene til et menneske som var der da det skjedde. Kolby bruker filmmusikk og lydeffekter for å visualisere fortellingene for publikum.

Oslos fineste gate

4. DAMSTREDET

Damstredet er en smal og krokete gate i Oslo,bydel St. Hanshaugen. Bygningene langs Damstredet er alle lave trehus, og stammer fra perioden1810 til 1860.

VIGELANDSANLEGGET

5. Frognerparken

Skulpturene. Parken. Gustav Vigelands liv og virke.

MIDDAG


Restauranten GOAT

På Skillebekk ønskes vi velkommen inn til restauranten Goat. Før vi setter oss til bords i det lune restaurantlokalet får vi servert en hyggelig velkomsdrikke. Drikke bestiller og betaler for selv, ellers er alt inkludert i billetten.


Se menyen nedenfor.

MENY

Forrett

Kremet hummersuppe. Servert med surdeigssmør og kryddersmør.

Hovedrett

Lammeskank av økologisk norskt lam. Servert med selleripuré og sprøstekte poteter.

Dessert

Stor sjokladekake dobbelt lag, servert med vaniljeis.

Første mann til mølla!

Det er begrenset med billetter og denne turen arrangeres i år kun den 9. november. Turen arrangeres også i 2020 og man kan bestille de turene nå. Prinsippet som gjelder; Første mann til mølla!


Ønsker du hjelp med bestillingen av turen, så ring oss på 904 10 263, så fyller vi inn hele bestillingen for deg over telefon.